søndag 15. november 2009

Ullklær til treåringen

Jeg har strikket ullbukse og genser til prinsessa. De er strikket i Smartgarn og i størrelse 4 år. Hun ble tre år i forrige uke, så klærne er nok litt for store til henne enda.

fredag 13. november 2009

Strikka sett til lillebabyen

Dette settet i Mandarin Petit er nå ferdig montert og klart til lillebabyen kommer (forhåpentligvis innen ei uke). Jeg har strikket det i minste størrelse som var 3 mnd, men det ble veldig lite sammenliknet med andre babyklær. Kanskje det blir hentesettet, i såfall burde jeg vel få strikket et par lester til.

mandag 9. november 2009

Enkel juleduk

Denne juleduken er enkelt satt sammen av stripesett i hvitt og rødt stoff med sølv i. Den er quiltet i grøfta og rundt juletrærne på midtstykket med hvit tråd. Jeg har også brukt sølvtråd for å sy dekorsøm med stjerner. Enkel men stilig.

lørdag 7. november 2009

Pose til pepperkakeformene

Fjorårets pepperkakebaking med ungene var en stor suksess, men da måtte jeg ut å låne former. I år har jeg gått til anskaffelse av egne pepperkakeformer. Det er kjekt å ha en egen plass for oppbevaring og fikk derfor så lyst til å sy en pose til pepperkakeformene i. Den er dekorert med strykemerker fra Coats.

torsdag 5. november 2009

Adventsduk nr 5


Dette er samme mønsteret fra Artic Quilter som jeg har sydd tidligere i julefarger. Denne har en blokk mindre og er dermed litt kortere. Den er quiltet med flerfarget lilla tråd i grøfta mellom blokkene og linramma.

Da var noen julegaver ferdige. Har endel stoffrester igjen. De skal bli til grytekluter. Kjekt å ha grytekluter i adventsfarger når man skal igang med julebaksten.

Adventsduk nr 4

Denne duken har jeg brukt hvite og sorte stoffer fra i fjor kombinert med noen lilla stoffer kjøpt i år. Falt spesielt for stoffet med noter og musikkuttrykk på. Jeg har kombinert rådhusblokker med enkle stoffremser. Duken er quiltet med dekorsøm i grøfta og i buede linjer langs hele duken. Her har jeg brukt sølvtråd og dekorsøm med stjerner for å ta igjen mønsteret i stoffet.

Adventsduk nr 3


I fjor kjøpte jeg stoff med sølvfarga juletrær på hvit bunn. Det har jeg nå brukt i denne enkle duken. Den er quiltet med hvit tråd på langsgående linjer og rundt juletrærne i midten. ellers har jeg brukt sølvtråd i buede linjer.

Adventsduk 2


Denne er også sydd etter Eva Stokviks mønster, men i litt andre stoffer. Har brukt lyse og lilla stoffer med gulldekor. Hjertet og kulene er applikert med gulltråd.

mandag 2. november 2009

Adventsduk nr 1


Dette er den første adventsløperen i en rekke av seks. Ingen er helt like, de fleste er sydd etter fri fantasi og alle ligger nå og venter på at jeg skal sy lukkekantene til for hånd. Skal legge dem ut på bloggen etterhvert som de blir helt ferdige. Denne adventsløperen er sydd etter Eva Stokviks mønster. Jeg har fått brukt opp mye advents-/julestoffer, noen med gullfarger og noen med sølvfarger. Det blir nok flere som får adventsduker i julegave i år.